dissabte, 15 de desembre del 2012

Reflexió sobre la comunicació amb famílies


Un centre, ben és cert, necessita tenir una comunicació estreta amb les famílies per tal d’aconseguir un suport total d’aquestes. Està clar, que la comunicació  esdevé una eina indispensable, ja que les famílies necessiten accedir a una certa informació sobre què estan fent els seus fills i per què.

En un centre ens hem de comunicar en primer lloc, entre els companys o mestres i la resta dels professionals, però a la vegada, ens hem de comunicar amb les famílies i potser també volem mostrar allò que estem fent, perquè estem ben orgullosos.

Per comunicar-nos amb les famílies, hem de partir del tracte directe a l’entrada o sortida, també tenim les reunions o les notes que enviem a casa. Podem anar un pas més enllà, i si les famílies es presten, utilitzar eines com el correu electrònic i fins i tot, el bloc, com a eina que els permetrà realitzar un seguiment de les activitats realitzades a classe, consells per a ells, etc.

A nivell de centre, i per tal de mostrar la filosofia i les activitats que s’estan realitzant, també es pot utilitzar el bloc o la pàgina web. Mitjançant aquestes eines es pot mostrar a tothom que estigui interessat, des de famílies fins a altres escoles, què s’està fent i per què. A més de tenir una escola oberta, podem rebre comentaris dels pares i d’altres professionals.

Entre companys, si treballem en equip, també podem utilitzar les TIC per tal d’aprendre entre tots i col·laborar en el bon funcionament del centre. Serà necessari, començar amb predisposició i poder disposar d’una formació per tal d’accedir a noves eines que a més a més, canvien constantment.

En el cas de les famílies, també s’hauria de contemplar la possibilitat d’oferir una introducció a les TIC en forma de reunions de formació amb el suport de l’equip directiu i d’algun professional que podria ser un dels mestres amb més coneixements sobre el tema.

Hem d’entendre que el desconeixement provoca rebuig, i per això és tan important una mínima formació tant pels mestres, i tota la comunitat educativa, i per les famílies, si volem que estiguin implicades i utilitzin les noves eines que oferim.

Crec que la utilització de les TIC comportaran molts beneficis en la comunicació amb les famílies, que podrà ser molt àgil, ràpida i permetrà un feed-back. També ens aproparà a la societat de la informació en la qual vivim i hem d’estar molt preparats per poder integrar-nos, i d’això la importància de la utilització de les TIC.

 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada