diumenge, 9 de desembre del 2012

Reflexió sobre les meves necessitats en relació a les TIC


A la classe de dimecres es va fer un debat sobre la implantació de les TIC a les escoles des de la perspectiva del govern, dels mestres i del centre educatiu.

Jo vaig participar com a membre del govern, però un govern disposat a dotar de pressupost per a dur a terme una implantació amb la implicació de centres i docents.

Està clar, que les propostes que van sorgir en un primer moment podien semblar oposades, però finalment tots vàrem coincidir en la importància de la implicació tant de centres com dels mestres, i per suposat, s’havia de comptar amb l’ajuda del govern amb un pressupost digne.

 

A partir d’aquest debat realitzat a classe va sortir la pregunta sobre què ens agradaria trobar a nosaltres per poder posar en pràctica les TIC a l’escola.

Personalment, la motivació intrínseca és determinant en qualsevol proposta. Si una persona no està motivada, resulta difícil que accepti dur a terme noves propostes.

A més a més, l’ambient ha d’acompanyar a la persona, ja que no es pot lluitar contra tothom per a dur a terme una acció o sentir-se obligat a dur-la a terme. En aquest cas, tot el centre ha d’anar a una i intentar contagiar a tots els membres de la comunitat educativa.

També crec que és de vital importància gaudir d’uns materials mínims i d’un suport o formació bàsica. En relació a la formació, seria molt útil disposar de cursos impartits per especialistes però que coneguin de primera mà que significa ensenyar, és a dir, els cursos s’haurien de crear i donar per iguals, mestres que siguin experts en TIC, ja que en aquest cas l’aplicació seria més real que si són donats per especialistes en TIC.

 

Resumiria els meus desitjos de la següent manera: motivació, recursos materials, i suport i formació. Però sempre hem de partir de la nostra motivació personal com una eina molt important i capaç de contagiar i animar.

 

 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada