diumenge, 7 d’octubre del 2012

Comentari sobre el vídeo "Un siglo de tecnologías"

En aquest vídeo es mencionen alguns dels invents que han canviat la nostra vida des de la perspectiva d’un ancià. Entre ells trobem la fotografia, el mòbil, la maquinaria agrícola, els ordinadors i els vols transcontinentals.
Estic totalment d’acord amb els meus companys i també m’ha agradat la forma de tractar aquest tema des de la perspectiva d’aquest avi. Em quedo sobretot, amb les reflexions que fa sobre el mòbil, els ordinadors i els vols que han permès millorar la comunicació entre continents i apropar famílies que estaven separades per milers de kilòmetres de distància. La tecnologia permet un apropament i la possibilitat de comunicacions que fa 20 anys eren impensables.
Realment, nosaltres hem nascut molt acostumats a alguns d’aquests invents, i no ens podem ni plantejar com seria la nostra vida sense telèfon, televisió, cotxes o ordinadors. Aquests invents han fet evolucionar les societats molt ràpidament, i potser, no som conscients de les repercussions per a les pròximes generacions.
Si algú té una mica de temps recomano la lectura d’un parell de llibres que parlen sobre aquest tema:
1983 de George Orwell
 Merci mon siècle de Christiane Collange
En aquests dos llibres es reflexiona sobre la tecnologia i els avanços tecnològics intentant explicar al lector les possibles repercussions i mostrant una realitat imaginària en la qual la tecnologia ens pot arribar a llevar la llibertat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada